Corporate Social Responsibility (CSR) er betegnelsen for Businessmanns arbejde med at støtte gode tiltag og integrere socialt ansvar i vores forretnings aktiviteter. Businessmann målretter alle CSR aktiviteter for børns sundhed, velvære og trivsel.


I mere end 12 år har vi støttet Børnecancerfonden og gør det forsat. Hvert år rammes ca. 150 børn i Danmark af kræft. Historien vil vide, at størstedelen af disse børn døde af sygdommen for bare tredive år siden. Gennem de seneste årtier, har man gjort store fremskridt og i dag helbredes tre ud af fire kræftramte børn. Børnecancerfondens mål er at helbrede alle de børn, der får kræft og vi ønsker at støtte op om dette mål.

Direktør Henrik Lassen hviler benene efter en hård tur med Team Rynkeby

En del af denne støtte sker gennem Team Rynkeby, som i 2022 indsamlede 77,9 mio. kr. til kampen mod børnekræft. Disse midler går ubeskåret til Børnecancerfondens aktiviteter, som er fokuseret indenfor følgende områder: forskning i behandlingsmetoder, forbedring af vilkårene for de kræftramte børn og deres familier, samt uddannelse af specialister.


Businessmann støtter Danske Hospitalsklovnene. Som Klovnesponsor støtter vi indlagte børn igennem deres sygdomsforløb. De Danske Hospitalsklovne spreder smil og glæde hos indlagte børn og familier, når der er allermest brug for det. Når hospitalsklovnen træder ind på hospitalsstuen, træder sygdommen i baggrunden. Hospitalsklovnen forvandler hospitalsstuen til et hjerterum fuld af leg og magi og skaber sammen med barnet et univers, hvor alt er muligt. Hospitalsklovnen ser det raske barn i det syge barn, og barnet får et pusterum fra sygdommen – barnet får lov til at være barn – ligesom alle andre børn. Det indlagte barn får en farverig og fortrolig ven i hospitalsklovnen. En ven som kan åbne op for barnets lyst til leg, men også for en snak om tanker og bekymringer. En tryg hånd at holde i, når livet gør ondt.


Businessmann støtter børns IT udvikling. Coding Pirates er en landsdækkende organisation med lokale afdelinger der arbejder med børn og unge for at sikre en tryg og relevant indlæring og introduktion til IT. Børn i folkeskole har i dag begrænsede muligheder for at opnå personlige, sociale og faglige kompetencer indenfor generel IT og IT sikkerhed specielt. Der hvor folkeskolen og andre tilbud stopper, starter Coding Pirates, som er en frivillig forening med præcist det formål at øge børns IT kompetencer. Hver uge arbejder de mange frivillige IT instruktører med at facilitere IT kreativ leg og indlæring og dermed føre skolebørn et nødvendigt skridt videre indenfor IT, således at de går en tryg fremtid i møde med øget kompetencer om IT sikkerhed og måske endda en nysgerrighed for at arbejde videre med IT. Businessmann støtter Coding Pirates aktiviteter på den københavnske vestegn.